Pressmeddelanden

Plexian lanserar handelsplats för e-handlare

Ska öka uppförsäljningen och ge en bättre kundupplevelse

Fintech-bolaget Plexian lanserar en handelsplats som genom uppförsäljning ska ge kunder möjlighet att på ett smidigt sätt köpa produkter från flera olika företag hos en och samma leverantör. Uppförsäljningen kommer att ske i utcheckningsstadiet och gör det möjligt för företag att med hjälp av AI ge kunderna mer personliga och relevanta erbjudanden samt bättre deals.

Konkurrensen för e-handelsbranschen blir allt tuffare, vilket gör merförsäljning allt viktigare. I takt med att kundernas beteende ändras ställs allt hårdare krav och förväntningar på företag som vill hålla sig konkurrenskraftiga.

För att möta behoven från såväl kunder som företag, lanserar nu Plexian en handelsplats som i utcheckningsstadiet erbjuder kunden produkter från olika företag baserat på AI, tidigare transaktioner och köpmönster. Genom att erbjuda produkter från flera olika leverantörer, kan kunden göra sina samtliga inköp på ett och samma ställe, vare sig det handlar om ett spritkök, en vattenkokare eller ett schampo av ett särskilt märke.

De produkter som erbjuds i utcheckningsfasen kompletterar det inköp som kunden gjort. Då uppförsäljningen sker efter avslutet köp finns ofta även marginal för det aktuella företaget att erbjuda en extra bra deal.   

-   Uppförsäljning är fördelaktigt för såväl e-handeln, som ser ett ökat genomsnittligt ordervärde, samtidigt som det ger kunden en bra köpupplevelse - en winwin-situation, helt enkelt. Att möta kundernas behov blir allt viktigare, vilket är anledningen till att vi tagit fram den här lösningen. Tanken är att företag ska kunna komplettera varandra och samverka genom att sätta kunden i fokus, säger Johan Möllerström, VD på Plexian.

Erbjudandena skapas i Plexians verktyg Edge Publish, som fungerar som en mötesplats. Utifrån de köp som görs i kombination med kundens profil, genererar Plexians AI-motor relevanta och personliga erbjudanden specifikt utformade för den enskilda kunden.

- Idén till handelsplatsen kom när vi fick möjlighet att utveckla uppförsäljningsfunktionen till Baresso och deras webbshop. Baresso kommer också att bli de första som använder tjänsten. Då det är en skalbar produkt, är tanken och förhoppningen att den ska utvecklas tillsammans med företaget och deras behov, säger Johan Möllerström.

För ytterligare information:
Johan Möllerström, VD Plexian
E: johan.mollerstrom@plexian.se
T: +46 (0) 768 86 81 78

Lovisa Fredriksson, presskontakt
E: lovisa@plexian.se
T: +46 (0) 734 33 31 10

Pressbild Johan Möllerström, VD Plexian:
https://www.dropbox.com/s/avlu7zdsleqtlzj/Johan%20M%C3%B6llerstr%C3%B6m.jpeg?dl=0

Om Plexian

Plexian är ett fintech-bolag grundat 2017 i Malmö som verkar inom segmentet försäljningsdrivande lojalitetslösningar med kunden i fokus. Genom den egenutvecklade plattformen EDGE skapas unika datadrivna erbjudanden baserat på AI, tidigare transaktioner och köpmönster. Två av funktionerna i EDGE är den digitala valutan PlexChain och verktyget EDGE Publish. Sedan 2021 är Plexian börsnoterat på Nasdaq First North. För mer information, se www.plexian.se.

Filer för nedladdning

Prenumerera

Pressmeddelanden och rapporter via E-post.