Pressmeddelanden

Plexian genomför en riktad nyemission om cirka 24 MSEK villkorat av aktieägarnas efterföljande godkännande

Styrelsen för Plexian AB (publ) ("Plexian" eller "Bolaget") har, villkorat av aktieägarnas efterföljande godkännande, beslutat om en riktad nyemission om 8 219 166 aktier ("Nyemissionen") till ett urval av befintliga aktieägare och kvalificerade professionella investerare i Sverige, däribland Martin Linde via bolag, Alexander Schoeneck privat och via bolag, Jinderman & Partners AB, Sebastian Clausin privat och via bolag, Tobias Ekelin privat och via bolag samt Malmö Tech Invest AB. Teckningskursen uppgår till 2,92 SEK per aktie. I samband med Nyemissionen har Bolagets största aktieägare, Malmö Tech Invest AB och Karman i Malmö Invest AB förbundit sig att avstå från att avyttra 70 procent av sina aktier under en period om 180 dagar från den 11 oktober 2021.

Emissionslikviden om cirka 24 MSEK avses primärt att användas till att finansiera den accelererade expansionen som blir nödvändig för att genomföra det förestående partnerskapet med Coop, avseende integration av Edge-plattformen i Coops medlemsprogram med över 3,7 miljoner medlemmar, på ett framgångsrikt sätt. Den kommer också att möjliggöra en fortsatt utveckling av Edge-plattformen som gör ledtiden för partnerskap nummer två och tre väsentligt kortare.

Genomförandet av Nyemissionen förutsätter att aktieägarna beslutar att ändra bolagsordningens gränser för antalet aktier och aktiekapitalet. Kallelse till extra bolagsstämma för godkännande av styrelsens beslut om Nyemissionen och ändring av bolagsordningen kommer offentliggöras senare idag genom ett separat pressmeddelande.

"Vi är glada att såväl befintliga som nya investerare ser potentialen i Plexian. När vi nu har en konkret möjlighet att förverkliga vår tillväxtambition kommer den föreslagna emissionen att ge oss förutsättningarna att väsentligt öka hastigheten i vår verksamhet", kommenterar Staffan Mattson, VD

Nyemission

Styrelsen i Plexian har idag beslutat att, villkorat av aktieägarnas efterföljande godkännande, öka Bolagets aktiekapital genom en riktad nyemission av 8 219 166 aktier. Nyemissionen riktas till ett urval av befintliga aktieägare och kvalificerade professionella investerare i Sverige, däribland Martin Linde via bolag, Alexander Schoeneck privat och via bolag, Jinderman & Partners AB (Jinderman.se), Sebastian Clausin privat och via bolag, Tobias Ekelin privat och via bolag samt Malmö Tech Invest AB, vars sammanlagda investeringar uppgår till cirka 16 MSEK. Skälen till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är att bredda ägarkretsen i Bolaget samt att genomföra en kapitalanskaffning på ett tids- och kostnadseffektivt sätt.

Genom Nyemissionen tillförs Bolaget en emissionslikvid om cirka 24 MSEK före transaktionsrelaterade kostnader. Emissionslikviden avses primärt att användas till att finansiera den accelererade expansionen som blir nödvändig för att genomföra det förestående partnerskapet med Coop, avseende integration av Edge-plattformen i Coops medlemsprogram med över 3,7 miljoner medlemmar, på ett framgångsrikt sätt. Den kommer också att möjliggöra en fortsatt utveckling av Edge-plattformen som gör ledtiden för partnerskap nummer två och tre väsentligt kortare.

Teckningskursen uppgår till 2,92 SEK per aktie och innebär en rabatt om cirka 7,9 procent jämfört med gårdagens stängningskurs på Nasdaq First North Growth Market eller cirka 6,6 procent jämfört med den 30-dagars volymviktade genomsnittskursen (VWAP) för Bolagets aktie. Då teckningskursen fastställts baserat på förhandling på armslängds avstånd med investerarna i Nyemissionen bedöms den återspegla rådande marknadsförhållanden och efterfrågan.

Lock-up avtal

I samband med Nyemissionen har Bolagets största aktieägare, Malmö Tech Invest AB och Karman i Malmö Invest AB, förbundit sig gentemot Eminova Partners AB att avstå från att avyttra 70 procent av sina aktier under en period om 180 dagar från den 11 oktober 2021, det vill säga från och med utgången av den innevarande lock-up perioden som avtalades med respektive aktieägare i anslutning till noteringen av Bolagets aktie vid Nasdaq First North Growth Market

Extra bolagsstämma

Nyemissionen förutsätter dels godkännande från aktieägarna, dels justering av bolagsordningens gränser för antalet aktier och aktiekapitalet. Styrelsen avser att kalla till en extra bolagsstämma att hållas omkring den 4 oktober 2021 för godkännande av Nyemissionen och ändring av bolagsordningen.

Kallelse till extra bolagsstämman kommer att offentliggöras genom ett separat pressmeddelande senare idag.

Antal aktier, aktiekapital och utspädning

Om extra bolagsstämman godkänner Nyemissionen och ändrar bolagsordningen ökas Bolagets aktiekapital med cirka 2 739 721,5 SEK från cirka 4 892 286,7 SEK till cirka 7 632 008,2 SEK. Vidare ökas antalet aktier i Bolaget med 8 219 166 aktier från 14 676 863 aktier till 22 896 029 aktier och medför en utspädning för befintliga aktieägare om cirka 35,9 procent av antalet aktier och röster i Bolaget.

Rådgivare

Eminova Partners AB agerar finansiell rådgivare och Eversheds Sutherland Advokatbyrå AB agerar legal rådgivare till Plexian i samband med Nyemissionen.

Denna information är information som Plexian AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 2 september 2021 kl. 08.40.

Bolagets Certified Adviser är Eminova Fondkommission AB | 08-684 211 10 | adviser@eminova.se.

För ytterligare information kontakta:

Staffan Mattson, CEO, Plexian, staffan@plexian.se

Om Plexian

Plexian är ett FinTech bolag som grundades under 2017 med ett stort fokus på kunden baserat på affärsmöjligheter skapade genom open banking. Bolaget har utvecklat en transaktionsbaserad lojalitetsplattform - Edge - en försäljningsdrivande lojalitetsplattform som genererar erbjudanden åt kunder som använder det till plattformen hörande Visabetalkortet för sina betalningar. Den data som transaktionerna genererar används i Edge for att ge kunderna skräddarsydda erbjudanden som förbättrar den dagliga konsumtionen och ökar kundlojaliteten.

Filer för nedladdning

Prenumerera

Pressmeddelanden och rapporter via E-post.