Pressmeddelanden

Plexian AB offentliggör Halvårsrapport 2022

Plexian AB (publ) ("Plexian" eller "Bolaget") offentliggör härmed halvårsrapporten för de sex första månaderna 2022. Rapporten finns tillgänglig som bifogat dokument samt på Bolagets hemsida (www.plexian.se). Nedan följer en kort sammanfattning av rapporten

VD Staffan Mattson kommenterar:

Samarbetet med de partners vi har avtal med har fortsatt under perioden men vi har av olika skäl blivit tvungna att revidera tidsaspekten i våra utrullningsplaner. Vi har parallellt fortsatt utvecklingen av Edge för att utöka och bredda plattformens funktionalitet. Bland annat har möjligheten att föra över pengar till den digitala plånboken förenklats. Vi har också implementerarat möjligheten att betala med såväl Apple Pay som Google Pay.

Utvecklingen av den digitala valutan kopplad till Edge har gått bättre än förväntat och vi har mött stort intresse som redan har formaliserats i ett första avtal. Vi ser själva en fantastisk potential i den lösning vi har byggt som skapar såväl kostnadsbesparingar som en effektiv kommunikation med möjligheter till liveshopping för kunden.

Sammantaget så har vi med Edge byggt en lojalitetsplattform som redan nu möter många av framtidens utmaningar och möjligheter. Vi får återkommande bekräftelser på detta genom intresset som vår lösning väcker på flera håll. För oss är det ett tydligt bevis på att vi gör rätt saker, vilket gör att vi ser positivt på framtiden och arbetet med plattformens kommande utrullning.

Första halvåret i siffror:

  • Koncernens intäkter uppgick till 195 KSEK (1 249 KSEK).
  • Rörelseresultatet uppgick till -20 001 KSEK (-14 446 KSEK).
  • Resultat per aktie efter utspädning uppgick till -0,68 SEK (-0,85 SEK).
  • Periodens kassaflöde uppgick till -9 965 KSEK (15 912 KSEK).
  • Likvida medel vid periodens utgång uppgick till 16 681 KSEK (19 768 KSEK).

Väsentliga händelser under perioden

-Periodens emissioner har tillfört 28 502 KSEK till Bolaget i eget kapital, vilket tillfört Bolaget 15 025 KSEK i likvida medel efter justering för kvittningsemissioner och emissionskostnader. Den återstående likviden på 12 500 KSEK från vårens nyemission till Norberg & Partner Sustainable Group AB (publ) ska erläggas senast den 31 augusti 2022.

- Rekrytering av Chief Commercial Officer, Lina Andolf-Orup. Lina har en lång erfarenhet från ledande globala marknadsföringsroller inom techbranschen, från storföretag som Nokia och Microsoft, men även mindre start-ups. 

- Henric Blomsterberg är ny styrelseledamot. Henric har en mycket lång erfarenhet av detaljhandel såväl traditionell handel som online-handel.

Väsentliga händelser efter periodens slut

- Plexian och Hub Park skriver avsiktsförklaring för integration av digital valuta.

För ytterligare information kontakta:
Staffan Mattson, CEO, Plexian, staffan@plexian.se

Denna information är sådan information som Plexian AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 25 augusti 2022, klockan 8.30 CEST.

Bolagets Certified Adviser är Eminova Fondkomission AB | 08-684 211 10 | adviser@eminova.se

Om Plexian

Plexian är ett FinTech bolag som grundades 2017 med ett fokus på kunden baserat på möjligheter skapade genom "open banking". Plexians affärsmodell bygger på att konvertera redan existerande medlemmar hos partners med stora medlemsdatabaser, till användare av den egenutvecklade plattformen Edge.

Prenumerera

Pressmeddelanden och rapporter via E-post.